3D CAD

Expertise in 3D CAD
CE Masters is een ingenieursbureau met verregaande expertise in 3D CAD ofwel 3D Computer Aided Design. Dit betekent dat CE Masters als geen ander bureau in Nederland in staat is om met 3D CAD een maximaal resultaat neer te zetten, ongeacht de vraagstelling.

3D CAD als tool voor conceptontwikkeling
Eén van de speerpunten van CE Masters is technische conceptontwikkeling. Behalve ruwe gedachtenspinsels en ideeschetsen maakt CE Masters al in een vroeg stadium gebruik van zogenaamde "Quick & Dirty" 3D CAD try-outs, om snel een gevoel te krijgen voor verhoudingen en afmetingen.

Detailed engineering en documentatie in 3D CAD
In de uitwerking van een concept en de engineering t/m een gereed ontwerp krijgt 3D CAD een zeer belangrijke rol. Middels "Top-Down-Design" methodieken bouwt CE Masters zeer robuuste en betrouwbare 3D CAD samenstellingen. Dit is vooral belangrijk bij het doorvoeren van wijzigingen.

3D CAD en FEM
Als een ontwerp ver genoeg uitgewerkt is, dan wordt geverifieerd of het aan de gestelde specificaties voldoet. CE Masters heeft hiervoor diverse 3D CAD en CAE simulatie software in huis, en de expertise om de resultaten te beoordelen.

Fotorealistische visualisaties en renderingen
CE Masters heeft de 3D CAD software om fotorealistische visualisaties te leveren van een ontwerp, die niet van echte foto's te onderscheiden zijn. Dit kan handig zijn om draagvlak te creëren voor de ontwikkeling binnen de eigen organisatie of binnen het eigen netwerk. Bovendien kan het tijd uitsparen als promotiemateriaal al gemaakt kan worden, terwijl het product nog niet bestaat.

CAD/CAM
Na de detailed engineering is CE Masters in staat om werkvoorbereiding in gang te zetten op basis van de 3D CAD data. CE Masters is zelf in staat om spuitgietmatrijzen en aanverwante productiegereedschappen te ontwerpen. Voor de realisatie kan CE Masters CNC freesprogramma's aanleveren aan gereedschapmakers.

CAD en PDM
In de bovenstaande activiteiten is 3D CAD steeds gebruikt als een ontwerptool. Maar het loont de moeite om ook eens afdelingsoverstijgend naar productontwikkeling (en de toepassing van 3D CAD) te kijken. CE Masters kan u adviseren in het optimaliseren van informatiestromen door uw bedrijf. Denk aan de optimalisatie van de inzet van 3D CAD, PDM (Product Data Management) en PLM (Product Lifecycle Management).

Automatisering van steeds terugkerende handelingen in 3D CAD
Last but not least, CE Masters is in staat om steeds terugkerende ontwerphandelingen te automatiseren, zodat uw engineers weer tijd krijgen voor productinnovatie.

Meer weten
Wilt u meer weten over hoe CE Masters successen behaalt met de inzet van 3D CAD, neem dan eens een kijkje op onze diensten of onze projecten. In het bijzonder willen wij u wijzen op onze PTC services.

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained