Engineering & simulation

CE Masters combineert fundamentele werktuigbouwkundige kennis met geavanceerde simulatie-expertise. Door simulaties zo vroeg mogelijk in het engineeringproces uit te voeren, kunnen we vele concepten onderzoeken en vergelijken. Deze meervoudige korte design-loops geven inzicht in het gedrag van een product. Op deze manier zijn we in staat om betere producten te ontwikkelen tegen lagere kosten met een kortere time to market.

Engineering capaciteiten
Bij CE Masters worden twee elementen samengevoegd: getalenteerde en ervaren mensen die voortdurend gedreven zijn om de functie van producten te begrijpen, en fundamentele kennis van mechanische systemen. Met deze combinatie zijn we in staat om uw commerciële, functionele en ontwerpspecificaties te vertalen in succesvolle producten.

Onze ervaren projectmanagers zullen de ontwikkeling trekken, van conceptontwerp t/m detailed engineering, en waarborgen de functionaliteit, prestaties, kwaliteit, betrouwbaarheid en produceerbaarheid van uw product.

Simulatiemogelijkheden
Moderne simulatie-tools geven de mogelijkheid om digitaal de prestaties van een product te voorspellen en te verbeteren. Verscheidene ontwerpvarianten kunnen onderzocht en vergeleken worden in een kortere tijd. Het toegenomen inzicht resulteert uiteindelijk in lagere kosten voor fysieke prototypes en betere prestaties van uw eindproduct.

CE Masters biedt ondersteuning in vele deelgebieden van ‘modeling & simulation’. Denk aan

  • Lineaire FEM analyses van metalen constructies met relatief kleine vervormingen, om te voorspellen wanneer een constructie bezwijkt
  • Niet-lineaire analyses van kunststof constructies of constructies met grote vervormingen
  • Elasto-plastische analyses om te voorspellen in hoeverre een constructie plastisch vervormt onder (te) hoge belastingen
  • Dynamische FEM analyses, om dynamische effecten te voorspellen of eigenfrequenties te bepalen
  • Kinematica en bewegingsstudies met multi-body dynamic analyses
  • CFD studies voor het simuleren van stromingen, luchtweerstand of warmteoverdracht

   
Afbeelding hieronder; korte design-loops in alle stadia van het traject

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained